Wykonanie
Ostatnio natrafiłam na fajny przepis na muffinki z
awokado. Jeszcze takich muffinek nie robiłam, więc stwierdziłam, że warto spróbować coś innego. Muffinki nie zawierają
jajek… jeszcze jeden powód aby taki przepis wypróbować.
Składniki:12 muffinek1 dl
mąki graham2 ½ dl
mąki pszennej1 dl
brązowego cukru1½ dl posiekanej
czekolady1 ½ łyżeczki
proszku do pieczenia½ dl
syropu klonowego2 ½ dl
mleka1 dl
oleju1
awokado, rozgniecione widelcemWykonanie:Wymieszaj oddzielnie suche składniki i mokre, a następnie wymieszaj delikatnie wszystko razem.W foremce na 12 muffinków umieść papierowe foremki i napełnij masą.Piecz muffinki na 180ºC przez 20 minut, aż będą zrumienione.
Jeśli lubisz piec muffinki to polecam również
czekoladowe muffinki lub muffinki
czekoladowo sernikowe . Bardzo lubię muffiny
dyniowe, którymi zajadam się na śniadanie lub po treningu.Polecane przepisyMuffiny mocno
czekoladowe z kawałkami
czekoladyMuffinki z
truskawkami i polentąMuffinki
jagodowe z
limonkowym lukremMuffiny
jablkowo dyniowe z orzechowa nutaDietetyczne mufinki
śniadaniowe