Wykonanie
Chlebek
pita z pysznymi dodatkami to jedno z ostatnich życzeń moich dzieci. One też wyszły z różnymi propozycjami, z czym kanapki
pita zrobić.Zdecydowaliśmy się na dwa rodzaje wkładek, które całkowicie były mi nieznane pod względem smaku, aw jednym przypadku nawet nazwy.O cevapici usłyszałam po raz pierwszy i oczywiście zaraz wygooglałam przepis, który trochę zmieniłam. Cevapici wyglądają jak małe
kiełbaski i smakują niesamowicie z pysznym sosem ajwar i oczywiście
chlebkiem pita.Dzisiaj proponuje przepis na domowe cevapici, a w najbliższych dniach pojawią się przepisy na
pita chlebki i sos ajwar.Domowe cevapiciSkładniki:Na 20 sztuk:1 kg
mięsa mielonego, wołowowieprzowego1 łyżka
soli1 duża
cebula1 łyżeczka
ostrego sosu
chili, niesłodkiego1 szczypta
pieprzu1 dl
śmietankiWykonanie:Zrób farsz z
mięsa mielonego, startej
cebuli, przeciśniętych ząbków
czosnku, sosu
chili,
pieprzu,
soli i
śmietany.Kształtuj smukłe
kiełbaski i smaż na
oleju.
Kanapka
pita z cevapici to wspaniała alternatywa na brunch. Brunch kanapkowy to bardzo popularna forma posiłku, która już się nawet zaczyna zadomawiać w Polsce.Polecane przepisyChlebek
pita super spuchniętyGorące kanapki bologneseKanapki ułatwiają życieBruschetta z
awokado na
żytniej bagietcePożywne
bagietki z pulled
pork czyli…