Dzisiaj zrobiłam na śniadanie francuskie tosty z kokosowymi wiórkami.Tosty francuskie to doskonały sposób na zużytkowanie czerstwego pieczywa. W moim domu nie wyrzucamy żywności! Przeciwnie, zawsze staram się coś nowego wykombinowac.Chociaż tosty francuskie nie są jakąś nowością, to w tym przypadku może tak, bo wykorzystałam czerstwą chałkę z rodzynkami.Składniki:1 porcja4kromki chleba pszennego, typu chałka1 jajko2 dl mleka2 dl kokosowych wiórkówmasłokokosowe do smażeniaWykonanie:Ubij lekko jajka z mlekiem.Zanurz każdy kawałek chleba w mleku, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych.Smaż francuskie tosty na małym ogniu, aż będą rumiane.Podawaj tosty z cukrem lub dżemem.Polecane przepisyKanapki ułatwiają życieGorące kanapki bolognesePanini z awokadoboczkiem i kurczakiemZapiekana kanapka z focaccia z szynką i cukiniąBruschetta z awokado na żytniej bagietce