Wykonanie
« Powrót  
SangriaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
pomarańcza 2 sztuk
jabłko kwaskowate 2 sztuk
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
malina 500 gramów
likier pomarańczowy 80 mililitrów
dżin 40 mililitrów
wermut wytrawny 40 mililitrów
wino czerwone wytrawne 1.5 litrów
cukier 2 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
wino musujące 0.75 litrów
goździk 6 sztuk
cynamon laska według uznaniaWykonanie:Osączone
brzoskwinie, obrane
jabłka i
pomarańcze pokroić w małą kostkę, włożyć do dużego naczynia, dodać
maliny, polać
likierem,
dżinem i
wermutem. Pozostawić pod przykryciem na 2 godziny. Jedna szklankę
czerwonego wina podgrzać z
cukrem,
goździkami i
cynamonem, ostudzić i przecedzić przez sito, wlać do
owoców. Dolać resztę
czerwonego wina oraz pokrojone na cienkie plasterki
cytryny. Oziębić w lodówce, a przed podaniem dopełnić
musującym winem.Uwagi:
maliny mrożoneAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!
AlkoholePonczDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: