ßßß Cookit - przepis na Sangria

Sangria

Wykonanie

« Powrót  
Sangria
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pomarańcza 2 sztuk
jabłko kwaskowate 2 sztuk
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
malina 500 gramów
likier pomarańczowy 80 mililitrów
dżin 40 mililitrów
wermut wytrawny 40 mililitrów
wino czerwone wytrawne 1.5 litrów
cukier 2 łyżek stołowych
cytryna 2 sztuk
wino musujące 0.75 litrów
goździk 6 sztuk
cynamon laska według uznania
Wykonanie:
Osączone brzoskwinie, obrane jabłka i pomarańcze pokroić w małą kostkę, włożyć do dużego naczynia, dodać maliny, polać likierem, dżinem i wermutem. Pozostawić pod przykryciem na 2 godziny. Jedna szklankę czerwonego wina podgrzać z cukrem, goździkami i cynamonem, ostudzić i przecedzić przez sito, wlać do owoców. Dolać resztę czerwonego wina oraz pokrojone na cienkie plasterki cytryny. Oziębić w lodówce, a przed podaniem dopełnić musującym winem.
Uwagi:
maliny mrożone
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Alkohole
Poncz
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3735/Sangria