Wykonanie
Sorbet malinowy to jest to co polecam na dzisiejsze upały!! Żar z nieba się leje a my chłodzimy się pysznymi, zdrowymi, mocno malinowymi
sorbetami, które zostały wykonane w najnowszym moim nabytku a mianowicie w foremkach do
lodów.Jak już wspomniałam
lody są bardzo zdrowe, bo wykonane z
malin z mojego ogrodu i bez dodatków konserwantów.Gorąco polecam dla ochłody!!
![](/Data/Images/kucharzenieedi.pl\sorbet-malinowy/l/1251900956.jpg)
30 dag
malin250ml
wody1/2 szklanki
cukrusok z 1/2
cytrynyWodę zagotowujemy z
cukrem.Na wrzątek wrzucamy
maliny i gotujemy do rozpadu
owoców.Całość przecieramy przez sitko aby pozbyć się pestek.Doprawiamy
sokiem z cytryny, chłodzimy, przelewamy do foremek na
lody i zamrażamy 2-3 godziny.Jeśli
lody nie chcą wyjść z foremek to umieszczamy je na chwilkę w gorącej wodzie i wyciągamy.Smacznego!!
![](/Data/Images/kucharzenieedi.pl\sorbet-malinowy/l/-1704165860.jpg)