Wykonanie
Sezon na
maliny, więc działam z tymi
owocami. Dzisiaj
tarta z
malinami, a wkrótce inne przepisy z tym jakże przepysznym
owocem.
SKŁADNIKICiasto:1,5 szklanki
mąki1/2 kostki
masła2 łyżki
cukru2
jajkaKrem:500 ml
śmietany 30%250 g
serka mascarpone3 łyżki
cukru pudru.opcjonalnie
serek Danio
waniliowyMaliny lub inne
owoce ok, 1/2 kg.WYKONANIEZ podanych składników na ciasto wyrabiamy spód do tarty i wkładamy na chwilę do lodówki.Formę do tarty smarujemy
masłem i oprószamy
mąką.Schłodzonym
ciastem wykładamy formę. nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170'C, pieczemy ok. 30 min. Ciasto studzimy.
Śmietanę ubijamy razem z
cukrem, dodajemy
serek mascarpone i miksujemy. Możemy dodatkowo dodać jeden
serek Danio. Masę wykładamy na upieczone ciasto.Układamy
maliny. Wstawiamy do lodówki, by ciasto schłodzić.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.