ßßß


SKŁADNIKI:1 kg. truskawek2 litry wody1 galaretka truskawkowa1 kisiel truskawkowymakaron ( u mnie pełnoziarnisty świderki2 goździkiopcjonalnie śmietana lub jogurtWYKONANIETruskawki zalewamy 2 litrami wody dodajemy goździki. Zagotowujemy i od tego momentu gotujemy ok 10 min. Kisiel rozprowadzamy zimną wodą dodajemy do zupy. Galaretkę rozprowadzamy wrzątkiem i również wlewamy do owocówki. Mieszamy. Owoce możemy wyjąć i dodawać do talerza lub zostawić w zupie.Zupę możemy zabielić śmietaną lub jogurtem naturalnym. U mnie 3 łyżki jogurtu.Makaron gotujemy w wodzie al dente. Podajemy z zupą na gorąco lub na zimno.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.