Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jogurt 400 mililitrów
galaretka truskawkowa 1 sztuk
truskawki 40 dekagramówwrzątek 1 szklanekWykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku mieszamy i odkładamy do schlodzenia.Wychłodzoną
galaretkę wlewamy do pojemnika w którym wczesniej ubiliśmy delikatnie
jogurt do spienienia.Całosć miksujemy tak długo aż powstanie jednolita masa którą przelewamy do pucharków.Na góre tężejącej masy układamy
truskawki . Na zakonczenie wszystko dekorujemy
bitą śmietaną lub
czekoladą.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: