Wykonanie
To jeden z moich ulubionych smaków dzieciństwa – dlatego zrobiłam go na początek wakacji. Dawniej był to przeważnie
makaron domowy, robiony przez Mamę, a jeśli gotowy- to właśnie świderki.Kto mnie zna teraz i wie, jak kocham jeść, to pewnie się zdziwi, że jako dziecko byłam strasznym niejadkiem.
Makaron- czy z
sosem pomidorowym, czy właśnie z
truskawkami, na zimno, był jednym z nielicznych dań, które
jadłam z apetytem.opakowanie
makaronumiseczka
truskawekcukier – ile kto lubikubek
śmietany lub
jogurtuNie ma tu żadnej filozofii –
makaron gotujemy według przepisu, studzimy ( można jeść i ciepły, ale to zupełnie inaczej smakuje).
Truskawki myjemy, obieramy, kroimy i przesypujemy
cukrem – odstawiamy, żeby puściły sok.
Truskawki wraz z
sokiem kładziemy na zimny
makaron, polewamy
śmietaną i zajadamy z apetytem. Smacznego !