Wykonanie

Co zrobić gdy w domu nie ma prawie nic, jedynie trochę
owoców i
śmietana. Jak to co?
Makaron, który zna chyba każdy. Chyba w każdej szkole dawali taki na obiad, nie tylko w sezonie
truskawkowym Moja wersja jest troszkę zmodyfikowana i oczywiście smakuje zdecydowanie lepiej niż te rozgotowane kluchy które pamiętam z dzieciństwa.Składniki:
makaronszklanka
truskawekgarść
borówki amerykańskiej4 łyżki
śmietany (może być
jogurt)3 łyżeczki
brązowego cukruMakaron gotujemy. ¾ szklanki
truskawek wrzucam na patelnię i dodaję do nich
cukier. Robi nam się fajny sosik, trzymam na patelni aż
truskawki zrobią się miękkie.
Makaron wykładam na talerz, polewam sosem. Posypuję pokrojonymi w ćwiartki
truskawkami, które nam jeszcze zostały, polewam
śmietaną, posypuję
borówkami i można posypać jeszcze odrobiną
cukru na wierzchu. I pyszny obiadek gotowy.Smacznego!