ßßß



SKŁADNIKI:4 jajka1/2 kostki margaryny1 szklanka cukru4 łyżki śmietany 18%50 mil. słodkiej śmietanki2 łyżki oleju2 szklanki maki1 cukier waniliowy2 łyżeczki proszku do pieczeniaok. 0.5 kg rabarbaruWYKONANIEMargarynę ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, śmietanę i olej i dokładnie mieszamy.
Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i łączymy wszystkie składniki.
Ciasto wylewamy na posmarowaną tłuszczem blachę.
Wykładamy na nie pokrojony w kostkę rabarbar. Posypujemy cukrem waniliowym.
Wciskamy rabarbar do środka ciasta.
Pieczemy 40 minut w temp. 180 st. C.

SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.