ßßß
Ciasto jest dobre. Może bez fajerwerków, ale zważywszy na to jak prosto i szybko się je robi, to jest to gwiazda szybkich wypieków. Ciasto robi się 15 min wliczając w to pójście do najbliższego sklepu po produkty. :)Przepis wzięty z GP . Kopiuję dokładnie.Składniki:1 szkl. cukru2 szkl. maki2 jajkapol szkl. mlekapol szkl. olejułyżeczka proszku do pieczeniarabarbarWykonanie:Wszystkie składniki wymieszac na gładką masę, przełożyć do formy, na górępokrojony rabarbar, posypać cukrem... i do pieca :)piekłam w 180 stopniach do "suchego patyczka".Moje uwagi. Ciasto piekło się koło godziny. Dość długo, wyglądało trochę jakby środek się nie dopiekł, ale wszystko wyszło jak najlepiej. Do tego ciasta można dodawać różne owoce. Ważne, żeby nie były mokre, tzn. rabarbaru czy innych owoców nie zasypywać cukrem przed posypaniem nimi ciasta, puszczają soki i może nam wyjść zakalec.Smacznego!