ßßß
 
            
         Szparagi i ziemniaki obieramy, następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Szparagi i ziemniaki obieramy, następnie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy szklimy na maśle. Całość wkładamy do garnka i zalewamy bulionem (jeśli nie posiadamy możemy użyć zwykłą wodę z dodatkiem łyżki Vegety). Gotujemy wszystko ok 15 min., aż warzywa będą miękkie. W tym czasie możemy przygotować grzanki. Kromki chleba kroimy w kostkę, następnie wrzucamy na patelnię , polewamy oliwą i podsmażamy, aż będą chrupiące i złociste.
Cebulę siekamy szklimy na maśle. Całość wkładamy do garnka i zalewamy bulionem (jeśli nie posiadamy możemy użyć zwykłą wodę z dodatkiem łyżki Vegety). Gotujemy wszystko ok 15 min., aż warzywa będą miękkie. W tym czasie możemy przygotować grzanki. Kromki chleba kroimy w kostkę, następnie wrzucamy na patelnię , polewamy oliwą i podsmażamy, aż będą chrupiące i złociste. Gdy warzywa zmiękną blendujemy je na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przy nakładaniu do miseczki dodajemy grzanki, fetę i natkę.SMACZNEGO !
Gdy warzywa zmiękną blendujemy je na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przy nakładaniu do miseczki dodajemy grzanki, fetę i natkę.SMACZNEGO !