SKŁADNIKI:ciasto francuskieserek homogenizowany naturalnygałka muszkatałowasól, pieprz150g sera z zieloną pleśniąser żółty tarty2 jajka, 2 ząbki czosnkubrukselkiPostanowiłam przygotować na obiad dwie mini Tarty z brukselką. Ma ona dosyć mdły smak więc nadzienie musi być bardziej wyraziste. Ciasto francuskie jest tak kruche i miękkie jak brukselki więc idealnie będą się ze sobą komponowały :)Dwie tartaletki wysmarowałam masłem i wysypałam bułką tartą. Ciasto francuskie rozwałkowałam i wylepiłam nim brytfanki. Widelcem należy zrobić dziurki i na ok 10 min w temp 150C wkładam do piekarnika by delikatnie się podpiekł spód. By ciasto dalej utrzymało ładny kształt w foremce nalezy np. wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać ziarenka fasoli tak by dociążyły ciasto.Na gotowe spody wylewam farsz. Serek naturalny mieszam dokładnie z jajkami i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Doprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Do środka wkruszam ser z zieloną pleśnią i łączę. W farsz wkładam (surowe) brukselki.Tak przygotowane tarty wkładam do piekarnika na ok 30minut w temp 180C.Pod koniec pieczenia posypuję tartym żółtym serem i gotowe.Smacznego !