Wykonanie
Kupiłam na promocji pierożki z
mięsem,nie mając w głowie konkretnego pomysłu na co. Ale skoro już były, coś trzeba było z nimi zrobić. I zrobiłam
sałatkę. Nawet nie potrafię powiedzieć ile czego dałam konkretnie, bo sałatki robię na oko, do smaku. Spróbuję jednak podać choć przybliżone ilości składników.
Potrzebujemy:małe opakowanie pierożków z
mięsempomidora (wykroić twarde części, aby nie miał pestek)
ogórka (podobnie jak z
pomidorem, bez pestek)małą puszkę
kukurydzykawałek ok 20 dg
sera żółtegoczerwoną paprykęszynkę w kawałku (również ok. 20 dg)
śmietanę 12% (1-2 łyżki)
musztardę (ok. łyżeczki)
sól i
pieprzWarzywa myjemy,
ogórka i
pomidora obieramy ze skórki. Wszystkie warzywa pozbawiamy pestek i kroimy w kostkę. Podobnie kroimy
ser i
szynkę. Pierożki gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy
solą i
pieprzem oraz
śmietaną wymieszaną z
musztardą. Proponuję przed podaniem schłodzić w lodówce.Oczywiście
śmietanę można zastąpić
jogurtem naturalnym, lub dodać
majonez. Ja robiłam jak zwykle, z tego co było w lodówce:)Smacznego!