Wykonanie
Bardzo prosty i szybki sposób na przygotowanie pysznego deseru.Składniki:
ciasto francuskieowoce:
brzoskwinie,
ananasyśliwella ETERNO
jajkoPrzyrządzanie:Rozmrażamy ciasto. Po rozmrożeniu kroimy ciasto w kwadraty. Na wierzchu układamy
owoce a do środka śliwellę.
Sklejamy rogi ciasta - robimy takie paczuszki lub koperty :)
Zabrakło mi
owoców, więc resztę kwadratów posmarowałam truskawellą i zawinęłam po przekątnej, dzięki
czemu powstały rożki.
Smarujemy wierz ciasta roztrzepanym
jajkiem.
Pieczemy aż
ciastka się zarumienią. Najlepiej w temperaturze ok. 180 st.C przez ok. 30 minut.Moje
ciastka trochę się porozklejały, ale wyszły przepyszne. Ciepłe zniknęły z talerza w oka mgnieniu!
Do tego polecam pyszną
herbatę z
cytrynkami lub innymi
owocami w
syropie ETERNO . Wspaniałe zestawienie na popołudniową przekąskę albo spotkanie z przyjaciółkami.Smacznego!
Ciasto francuskie jest idealne do przygotowywania deserów, a także słonych przekąsek. Wystarczy zaopatrzyć się wcześniej i przechowywać w zamrażalniku, zawsze pod ręką. Do tego warto
mieć w zapasie
przetwory owocowe! i w każdej chwili możecie przyrządzić coś pysznego!Dodaję do akcji:Czas na
ciasto francuskie!