Wykonanie

Naleśniki:
mleko - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
mąka - 1,5 szklanki
jajka - 2 szt.Wymieszać składniki, najlepiej w mikserze. Usmażyć. Ja smażę na odrobinie
oleju rzepakowego. Najlepiej grubsze placki, ponieważ będziemy dawać dużo dodatków.

Dodatki:Masa serowa: wymieszany
ser biały ze
śmietana i
cukremBita śmietanaSmarujemy placek masą
serową, zwijamy w rulon. Polewamy
bitą śmietaną, dodajemy na wierzch
konfiturę rabarbarowo -
truskawkową, która idealnie uzupełnia smaki: łączy się ze słodką masą
serową a lekko kwaśnym smakiem orzeźwia i przełamuje
słodycz pozostałych dodatków. Pyszne. Palce lizać!Smacznego!Tradycyjne, babcine naleśniki urozmaicone dodatkami dodajemy do akcji:Naleśnikowe wariacje, na śniadanie, obiad i kolacje