Wykonanie
Bardzo lubię
rabarbar i jak jest sezon to wykorzystuje go na wiele sposobów. Tym razem zrobiłam koktajl z dodatkiem
truskawek, oczywiście
rabarbaru,
jabłka i
mięty. Pyszny, orzeźwiający i świetnie gaszący pragnienie. Idealny na lato. W taki sam sposób można zrobić kompot, po ugotowaniu
owoców po prostu go nie miksujemy. Ja taki koktajl robię dość często właśnie z
rabarbarem, bo
owoce z kompotu najczęściej wyrzucamy a jak je zmiksujemy to wypijemy ze smakiem i na zdrowie.Zapraszam :-)Składniki:- 3 gałązki
rabarbaru- 500 g
truskawek- 1
jabłko- kilka listków świeżej
mięty-
cukier trzcinowy (użyłam do Symbio)-
wodaWykonanie:Do garnka wlewamy
wodę mineralną lub z filtra i zagotowujemy, ja dałam 1,5 litra. Wrzucamy obrany i pokrojony
rabarbar,
truskawki, pokrojone
jabłko. Gotujemy pod przykryciem około 20 minut. Dodajemy
cukier trzcinowy (ilość zależy od naszych upodobań
smakowych) oraz listki
mięty, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wszystko miksujemy blenderem i pijemy ze smakiem. Przechowujemy w lodówce.