Wykonanie
Z apraszam Was na pyszne ciasto na zimno.
Kokosowe, słodkie, pełne smaków i aromatów. Tak bardzo nam smakowało ciasto Lion, że postanowiłam zrobić podobne ciasto wykorzystując inne smaki. Ciasto wyszło rewelacyjne w smaku. To kolejne, które zagości u nas na dłużej i
będę je robiła.Zapraszam na kawałek :-)Składniki:- 350 g
herbatników - 1,5 paczki- 1 puszka masy krówkowej - 500 gMasa z batonami:- 500 g
serka mascarpone- 250 ml
śmietany kremówki- 5 pojedynczych batonów bounty- 4 łyżki
cukru pudruWarstwa śmietanowa:- 750 ml
śmietany kremówki- 3
fixy do
śmietany- 2 łyżki
cukru pudru- 2 łyżeczki
kakao- garść
wiórków kokosowych do posypania- 2 pojedyncze batony bountyBlaszkę o wymiarach podstawy 26x21 cm wykładamy
herbatnikami. Na
herbatniki wykładamy masę
krówkową i przykrywamy ją drugą warstwą
herbatników.
Serek mascarpone,
śmietankę i
cukier ubijamy aż masa zgęstnieje. Batony bounty kroimy na małe kawałki.Do gęstej masy dodajemy pokrojone w kawałki batony. Mieszamy wszystko łyżką.Gotową masę nakładamy na
herbatniki i wyrównujemy.
Śmietanę ubijamy z
cukrem pudrem i zagęstnikami. Pod koniec ubijania dodajemy
kakao. Na suchej patelni prażymy
wiórki kokosowe. Wykładamy na masę z batonami i posypujemy po wierzchu wiórkami i dekorujemy pokrojonymi batonami.Schładzamy w lodówce najlepiej przez całą noc.Smacznego :)