Wykonanie
Nie da się ukryć, że 3 bit to bardzo słodkie ciasto, ale niektórzy za to właśnie uwielbiają desery :) słodkie, ale pyszne. Dużym plusem jest to, że nie trzeba go piec w piekarniku i nie ma praktycznie możliwości, żeby się nie udał.Składniki:2 duże opakowania
herbatników petitków1 masa krówkowa z puszki2 kremy do karpatki0,5 l
śmietany 30%2
fixy do ubicia
śmietanycukier puderczekolada do dekoracji ciastaSposób przyrządzenia:Na spód blachy do ciasta (nie musimy jej wykładać papierem) układamy petitki, na nie lekko rozgrzaną masę
krówkową (zamkniętą puszkę umieszczamy w miseczce z gorącą
wodą i zostawiamy na 10-15 minut). Przygotowujemy krem do karpatki według przepisu na opakowaniu i wykładamy go na masę z
krówki, na krem znowu układamy
herbatniki.Na tym etapie bierzemy się za ubijanie
śmietany 30%, gdy
śmietana lekko się ubije, dodajemy do niej
śmietan-fixy, by utrzymały właściwą konsystencję oraz łyżkę lub dwie
cukru pudru. Na
śmietanę wykładamy kolejną warstwę petitków. Na koniec ciasto dekorujemy startą
czekoladą.Ciasto wkładamy do lodówki przynajmniej na parę godzin przed podaniem.