ßßß Cookit - przepis na Roladki ze schabu z pieczarkami

Roladki ze schabu z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
0,5kg schabu wieprzowego
0,5 litra bulionu
2 małe cebule
2 ząbki czosnku
30dkg pieczarek
2 łyżki masła
2 łyżki musztardy
mąka (do obtoczenia sakiewek)
olej (do smażenia)
sól, pieprz (do smaku)
Sposób wykonania
Pieczarki kroję drobno. Cebulę kroję w kosteczkę, a czosnek siekam. Na patelni rozgrzewam olej, dodaje czosnek i cebulę. Po chwili smażenia dodaje pieczarki oraz masło. Smażę całość około 10 minut. Schab rozbijam tłuczkiem do mięs na szerokie i cienkie plastry. Smaruje musztardą, posypuje pieprzem, solą z każdej strony. Na środku każdego plastra nakładam łyżką farsz grzybowy i zwijam w formę sakiewki. Roladki ze schabu obtaczam w mące i smażę na dużej ilości oleju. Smażę na małym ogniu na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły. Na patelnię wlewam gorący bulin, duszę pod przykryciem około 30minut. Podczas duszenia przewracam roladki co jakiś czas, 3-4 razy.
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/01/sakiewki-ze-schabu-z-pieczarkami.html