ßßß Cookit - przepis na Gulasz z karkówki w sosie pieczarkowym

Gulasz z karkówki w sosie pieczarkowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
40 dag karkówki
30 dag pieczarek
2 cebule
kostka bulionu
2 łyżki oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
1 łyżka przyprawy do karkówki
sól,pieprz do smaku
2 łyżki mąki
Przygotowanie
Pieczarki myję i pokroić w plastry i smażę na patelni. Cebulę kroję w piórka i smażę na dwóch łyżkach oliwy z oliwek. Karkówkę myję, kroję w kostkę i smażę razem z cebulą, przyprawiam. Następnie mieszam z pieczarkami. Dodaje szklankę wywaru z bulionu. Wrzucam przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość duszę pod przykryciem około 40 minut. W razie potrzeby dolewam wody. Dwie łyżki mąki mieszam w szklance z zimna wodą, a następnie dodaje do sosu, cały czas mieszając. Przyprawiam do smaku... i gotowe!
Cudownie smakuje z plackami ziemniaczanymi i zieloną sałatką. Polecam!
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/01/gulasz-z-karkowki-w-sosie-pieczarkowym.html