Składniki:40 dag karkówki30 dag pieczarek2 cebulekostka bulionu2 łyżki oliwy z oliwek3 ząbki czosnku1 łyżka przyprawy do karkówkisól,pieprz do smaku2 łyżki mąkiPrzygotowaniePieczarki myję i pokroić w plastry i smażę na patelni. Cebulę kroję w piórka i smażę na dwóch łyżkach oliwy z oliwek. Karkówkę myję, kroję w kostkę i smażę razem z cebulą, przyprawiam. Następnie mieszam z pieczarkami. Dodaje szklankę wywaru z bulionu. Wrzucam przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość duszę pod przykryciem około 40 minut. W razie potrzeby dolewam wody. Dwie łyżki mąki mieszam w szklance z zimna wodą, a następnie dodaje do sosu, cały czas mieszając. Przyprawiam do smaku... i gotowe!Cudownie smakuje z plackami ziemniaczanymi i zieloną sałatką. Polecam!