Wykonanie
Składniki:2 pojedyncze
piersi kurczaka,2 łyżki
oleju,1 łyżka
przyprawy curry,220g
zielonej fasolki szparagowej,puszka
kukurydzy (po odsączeniu 285g),puszka
czerwonej fasoli ( po odsączeniu 240g),1 świeża
czerwona papryka,1 świeży
ogórek ,4-5 łyżek
majonezu,
sól,
pieprz,garść posiekanej
natki pietruszki,1 szklanka o pojemności 250ml
makaronu.Przygotowanie:
Piersi kurczaka pokroić w kostkę, dodać dwie łyżki
oleju i
przyprawę curry. Podsmażyć, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Z
fasolki szparagowej odciąć końcówki, zalać
wodą, posolić i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu z
fasolki odlać
wodę i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu pokroić na trzy części. Zagotować w garnku
wodę, posolić i wsypać
makaron. Ugotować do miękkości, od czasu do czasu zamieszać by nie przywarł do dna garnka. Gdy
makaron jest już miękki wyłożyć go na durszlak, przelać zimną
wodą i pozostawić na kilka minut. Z
kukurydzy odlać
wodę. Z
czerwonej fasoli również odlać
wodę, ale dodatkowo przelać ją zimną
wodą, odsączyć.
Paprykę przekroić na pół, oczyścić i pokroić w kostkę.
ogórek obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać
majonez, popieprzyć i wymieszać. Po wymieszaniu spróbować i sprawdzić ile należy posolić. Dodać posiekaną
natkę pietruszki i wymieszać.
Smacznego!!!