Sałatki robimy nie tylko na święta/imprezy. :-) Te z ryżem czy makaronem są samodzielnym daniem, które chętnie zjadamy na kolację lub obiad na wynos. Dziś przedstawiam ryżowąsałatkęcurry. Jest smaczna i sycąca, prosta w przygotowaniu, niedroga - same superlatywy!2 woreczki ryżu2 filety z kurczaka6 dużych ogórków konserwowych1 puszka kukurydzy6 gałązek natki pietruszkimajonezprzyprawacurry, u mnie od Skworcuolejsól, pieprz1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy.2. Filety kroimy w drobną kostkę, obsypujemy bardzo obficie przyprawącurry. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Studzimy.3. Ogórki kroimy w kostkę, pietruszkę siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy.4. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy dodać jeszcze przyprawęcurry jeśli jej smak jest za mało wyrazisty. Mieszamy i chłodzimy.