Wykonanie
Składniki:4 płaty
śledziowe,słoiczek
suszonych pomidorów,
cebula,
cebula czerwona,4
ogórki konserwowe,4
papryczki chilli nadziane
fetą,
olej,2
listki laurowe, 4 ziarenka
ziela angielskiego,
pieprz grubomielony,
cytryna,kilka
pieczarek marynowanych ( ja miałam 14),garść
natki pietruszki.Przygotowanie:
1. Płaty
śledziowe pokroić na kawałki.2.
Suszone pomidory pokroić na kawałki.3.
Cebule pokroić w paseczki.4.
Ogórki konserwowe pokroić w plasterki.5.
Pieczarki pokroić na cztery części, mniejsze na pół.6.
Natkę pietruszki nie siekać, oddzielić tylko listki od gałązek.7. Wszystkie wyżej wymienione składniki razem wymieszać i włożyć do dwóch słoików. Do środka pomiędzy składniki włożyć
papryczki chilli - w całości.8.
Cytrynę sparzyć i ukroić cztery plasterki. Włożyć po dwa plasterki do słoika.9. Dodać po jednym
listku laurowym i po dwa ziarenka
ziela angielskiego na słoik.10. Popieprzyć.11. Zalać
olejem, tak by wszystkie składniki były nim pokryte.12. Zakręcić słoiki i odstawić na noc lub na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!!!