Wykonanie
Składniki:315g
śledzi,1/2
cebuli,1/2
cebuli czerwonej,garść świeżej
natki pietruszki,4
ogórki konserwowe,mały słoiczek
suszonych pomidorów,15
pieczarek marynowanych,
pieprz grubomielony,4
listki laurowe,8 ziarenek
ziela angielskiego,
cytryna,
olej.Przygotowanie:1.
Śledzie wymoczyć ( jeżeli używasz
śledzi w oleju, nie ma konieczności moczenia). Pokroić na kawałki.2.
Cebule pokroić w paseczki.3.
Ogórki konserwowe pokroić w plastry.4.
Pomidorki suszone pokroić w większe kawałki.5.
Pieczarki marynowane przekroić na pół, większe na cztery części.6. Wszystkie wyżej wymienione składniki wymieszać z listkami
natki pietruszki. Rozłożyć do dwóch słoików.7. Zalać
olejem, tak by zakrył wszystkie składniki.8.
Cytrynę sparzyć i ukroić cztery plastry. Włożyć do słoika po dwa plastry.9. Do każdego słoika włożyć po dwa
listki laurowe i po 4 ziarenka
ziela angielskiego.10. Popieprzyć.11. Zamknąć dobrze
soiki. Wstawić do lodówki i pozostawić na noc.
Smacznego!!!