ßßß Cookit - przepis na Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego,
28 szparagów ( u mnie to były dwa pęczki),
2-3 garście startego sera żółtego,
sol, pieprz,
1 jajko.
Przygotowanie:
Ciasto francuskie przeciąć wzdłuż, a następnie pokroić w paski.
Ser żółty rozsypać po cieśćie.
Szparagi umyć i odłamać twarde końce. Posolić i popieprzyć, a następnie zawijać w paski ciasta francuskiego. Zawinięte szparagi układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w rozgrzanym piekarniku w 200 stopniach C ok.12-15 minut (tak aby ciasto się ładnie zarumieniło).
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2014/10/szparagi-w-ciescie-francuskim.html