ßßß Cookit - przepis na Devolay ze schabu

Devolay ze schabu

nazwa

Wykonanie

Składniki:
Devolay:
Plastry schabu (grubość jak na zwykłe kotlety) - 8szt.
ogórek kiszony,
2-3 plasterki sera żółtego,
cebula,
4 pieczarki,
3 jajka,
bułka tarta,
mąka pszenna,
olej do smażenia,
sól, pieprz.
Ponadto:
350-400g pieczarek,
cebula,
sól, pieprz,
olej do smażenia.
Przygotowanie:
Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Cebulę, pieczarki , ogórek i ser żółty pokroić (tj. na zdjęciu). Na każdy plaster schabu położyć po plasterku cebuli, pieczarki, ogórka i sera żółtego. Zawinąć. Obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu, gdyż kotlety zbyt szybko się zrumienią, a w środku będą surowe.
Pieczarki i cebulę pokroić i razem podsmażyć. Podczas smażenia posolić i popieprzyć.
Gotowe devolaje podawać z pieczarkami.
Przepis i zdjęcia nadesłane przez moją mamę :)
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2013/09/devolay-ze-schabu.html