Wykonanie
Cześć =) Hot-dogi to bardzo popularna i wszechobecna przekąska. Dziś zachęcamydo wykonania hot-dogów domowych, które pod względem smaku oraz jakości składników i dodatków, przewyższają te uliczne. Przede wszystkim starajmy się, w miarę możliwości,użyć do naszych hot-dogów
parówek zrobionych ze 100% produktu zwierzęcego(w tym przypadku 100%
wołowiny) oraz pozbawionych sztucznych konserwantów.Dobrze jest też zaopatrzyć się w tradycyjne, chrupiące
bułki z piekarni,które
będę lepsze, niż supermarketowe paczkowane.A na końcu pozostają dodatki, gdzie
pole do popisu i wyboru jest w
sumienieskończone, jeśli chodzi o smarowidła (jak np.
keczup,
majonez,
musztarda)oraz wszelkiej
maści dodatki warzywne.W dzisiejszym wpisie przedstawiamy hot-dogi z
keczupem oraz
ostrą papryczką.Jej wygląd był skromny i niewinny, lecz smak okazał się zabójczy w istocie,bo im mniejsze papryczki, tym mocniej palą, ogniem niemal piekielnym.Do hot-dogów świetnie pasują różne orzeźwiające w smaku surówki.Surówka na poniższych zdjęciach to
rukola z
ogórkiem,
rzodkiewką,
oliwkami i sosem vinaigrette.
Sposób wykonania:Hot-dogi oraz przekrojone
bułki podpiekamy lekko na tacce w piekarniku lub opiekaczu.Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego =)Agnieszka