Wykonanie
Cześć =) Dziś, z racji piątku, kolejny przepis na smaczną
rybę. Tym razem będzie to
flądra.
Flądra jest jedną z moich ulubionych ryb. Najlepsza jest oczywiście świeża, smażona lub grillowana - na wakacjach nad morzem =)W domu można ją usmażyć w panierce lub upiec w piekarniku i właśnie tą drugą wersję chciałbym dziś zaprezentować.Wykonanie jest szybkie i proste, więc nie potrzeba wiele czasu, aby sprawić sobie wspomnienie z Międzyzdrojów, Mrzeżyna czy Jastarni =)
Potrzebne będą:- filet/filety z
flądry-
sól,
pieprz-
sok z cytryny-
oliwaSposób wykonania:1) Na blachę piekarnika lub do naczynia żaroodpornego dodajemy trochę
oliwy.2)
Rybę posypujemy
solą,
pieprzem, skrapiamy
cytryną i
oliwą.3) Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C, a następnie wkładamy do niego
rybę (na blasze lub w naczyniu żaroodpornym).4) Pieczemy 15-20 minut.
Smacznego =)Agnieszka / Maciek