Wykonanie

Bób proszę Państwa w roli głównej!;-)Sezon trwa, więc nie ma na co czekać i chociaż raz w sezonie, trzeba zjeść przepyszną i zdrową pastę z
bobu. Ja uwielbiam tego typu smarowidełka na pajdy
chleba. Ta ma dość orientalną nutą, przygotowałam ją ze świeżego gotowanego
bobu,
masła z
orzechów nerkowca (prezent od Primavika), i sporej ilości włoskiej
oliwy z oliwek, ale naturalnie nie tylko ;-)))Zapraszam do lektury!

SKŁADNIKI:-
bób świeży 1/2 paczki (ugotowany w osolonej wodzie)-
masło z
nerkowców Primavika (około 3 łyżki)- 10 łyżek
oliwy z oliwek-
kurkuma- świeża
mięta dość sporo-
oregano świeże-
chili czerwone-
sól morska- 4 łyżki
wodyWyżej wymienione składniki miksujemy na gładką masę, jeśli lubicie rzadkie pasty dodajcie więcej
wody. Gotowe!


SMACZNEGO!!!;-)))Pięknej soboty!

Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!