Wykonanie
Szybkie ciasto na herbatnikach bez pieczenia, z dodatkiem masy krówkowej, budyniu i
bitej śmietany. Takie
banalne a taaaakie pyszne! ;-)))Kto chętny?!!!;-)
SŁODKIE!!!! ;-)SKŁADNIKI NA PROSTOKĄTNĄ FORMĘ TZW. KEKSÓWKĘ- 4 - 5 paczek
herbatników- 1 duży
budyń czekoladowy z
cukrem- 2 łyżki
masła- 2
żółtka- puszka masy krówkowej - kajmak o smaku np.
ajerkoniak lub karmel- 150 ml schłodzonej
śmietany 36%- 6
cukierków kokosowych- 4 łyżki Nutelli- 400 ml
mlekaDo rondelka wlej
mleko, dodaj
masło,
żółtka i
budyń w proszku. Postaw na płycie (gazie) i ciągle mieszając trzepaczką doprowadź do wrzenia. Gotuj 1,5 minuty zdejmij z ognia.Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż
herbatniki, wyłóż masę kajmakową, przykryj
herbatnikami. Kolejna warstwa to masa budyniowa, wylej 1/2 gorącej masy. Przykryj
herbatnikami, wyłóż masę kajmakową, ponownie
herbatniki, i masa budyniowa. Układamy
herbatniki trzecią warstwę kajmaku (ostatnią) na to
herbatniki, i warstwę z
kremu czekoladowego np. Nutella.Ubijamy schłodzoną
śmietanę na sztywno. Wykładamy jako ostatnią warstwę
śmietankę. Na wierzch posypujemy pokruszonymi
cukierkami kokosowymi. Ciasto schładzamy przez trzy godziny w lodówce.Ciasto jest bardzo smaczne, jest też dość słodkie. Jeżeli lubicie karmel i słodkości to idealne połączenie!