Ciasto bez pieczenia, bardzo szybkie w przygotowaniu. Delikatne i przepyszne.składniki:puszka masy krówkowej510g herbatników500ml słodkiej śmietany 36%2 opakowania śmietan-fixgorzka czekolada do posypaniaMasa budyniowa:500ml mleka2/3 szklanki cukru2 żółtka3 łyżki mąki ziemniaczanej3 łyżki mąki pszennej¾ kostki masłaSposób przygotowania:Przygotowujemy masę budyniową. 1 ½ szklanki mleka i cukier zagotowujemy. Pozostałe mleko mieszamy dokładnie z żółtkami i mąkami. Dodajemy do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Pozostawimy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodajemy stopniowo zimny budyń. Formę prostokątną o wymiarach około 30x25cm wykładam herbatnikami. Na herbatnikach rozsmarowujemy masę krówkową ( jeśli podgrzejemy masę w kąpieli wodnej, będzie łatwiej ją rozsmarować). Wykładamy drugą warstwę herbatników. Kolejno wykładamy masę budyniową, na nią ostatnią warstwę herbatników. Ubijamy śmietanę ze śmietan-fixami. Śmietanę nakładamy na górę i posypujemy startą czekoladą.