Wykonanie
Bardzo smaczne, słodkie i aromatyczne ciasto. Dla wszystkich zapracowanych.Zapraszam ;-)
Składniki potrzebne do przygotowania ciasta:- 4 paczki
herbatników- 2
andruty- paczka
biszkoptów-
budyń czekoladowy z
cukrem- 2 łyżki
masła- 2
żółtka- 1 puszka kajmaku- 3 garście
orzechów- 1,3 szkl
mlekaKrem budyniowy:
Mleko (1szkl) i
masło zagotowujemy w rondelku. W naczyniu mieszamy proszek budyniowy z resztą
mleka, dodajemy do niego 2
żółtka, za pomocą trzepaczki doprowadzamy do jednolitej masy. Wlewamy do wrzącego
mleka, CIĄGLE MIESZAJĄC, tak aby nie powstały grudki.ponadto:Na karmel
miodowy:- 3 łyżki
masła- 4 łyżki
cukru- 3 łyżki
miodu-
orzechyW rondelku topimy
masło, dodajemy
cukier i
miód, ciągle mieszamy, gotujemy na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Dodajemy
orzechy gotujemy 4 minuty.Na spód blachy wykładamy
herbatniki, wylewamy gorący krem budyniowy, przykrywamy
herbatnikami. Odstawiamy do wystudzenia. Po tym czasie wykładamy 1/2 puszki kajmaku, przykrywamy
andrutami, na to rozprowadzamy pozostały kajmak. Przykrywamy
biszkoptami, które polewamy gorącym karmelem
miodowym!;-)Kaloryczne? Owszem ;-) Dla wszystkich łasuchów jak mój K. ;-)
Buziaczki!Pozdrawiam cieplutko!!!