Wykonanie
to była szybka akcja. stwierdziłam , że zjadłabym coś słodkiego i chwilę później już zagniatałam kruche ciasto:) wiedziałam , że będzie słodkie i
orzechowe ale bez żadnego konkretnego przepisu. improwizacja bazująca na kilku poprzednich
orzechowych plackach , i to całkiem udana improwizacja :)spód :150 g
mąki100 g mielonych
orzechów ( laskowych)190 g
masła100 g
cukru pudru z podanych składników zagnieść ciasto, wyłożyć spód i boki formy. włożyć do lodówki.masa:1
budyń czekoladowy150 g
cukru2
jajka1 szklanka
mleka1 szklanka posiekanych
orzechów ( laskowych)
budyń wymieszać z
mlekiem. dodać roztrzepane
jajka i
cukier. całość dokładnie wymieszać najlepiej rózgą. wsypać
orzechy. wylać na kruche ciasto. wstawić do piekarnika ( 160 stopni) i piec ok 45-50 minut , aż masa się zetnie. wystudzić .smacznego