Wykonanie
Tadammmm!Jedna z najlepszych jaką
jadłam i zrobiłam! Bardzo łatwa w wykonaniu a wykwintna w smaku!Gorąco Wam polecam!
SKŁADNIKI:-500 g
mąki- 250 g
masła (nie używaj
margaryny!)- 3
żółtka- 1
białko- 2 łyżki zimnego
mleka- łyżeczka
proszku do pieczenia- 150g
cukru zmielonegoWszystkie składniki zagnieć jak najszybciej. Ciasto
owiń folią i schładzaj w lodówce przez godzinę.Tortownicę wyłóż papierem i
ciastem.- 5 dużych
gruszekObierz
gruszki i pokrój na cienkie plasterki, następnie bardzo ciasno ułóż w formie. Tak aby zapełnić całe wnętrze tortownicy.Na masę marcepanową:- 3
białka- 3 czubate łyżki
cukru pudru- 1/2 szklanki zmielonych
migdałów- 4 łyżki
śmietanyw/w zmiksuj blenderem na gładką masę, wylej całą masę na
gruszki.Ciasto pieczemy przez 55 minut w nagrzanym piecu!
Smacznego!Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni!