Wykonanie
Uwielbiam to danie, niesamowity i niepowtarzalny smak, jedyny w swoim rodzaju! Mój ulubiony smak słodko- kwaśny! Sezon warzywny w pełni, wprowadźcie do Swojej kuchni nowe smaki i aromaty!Zapraszam!„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest stosowany w różnych kuchniach świata!"SKŁADNIKI:- 4szt
młode marchewki- 1 mała
cukinia- 1
cebula cukrowa-
czosnek (2- 3 ząbki)-
papryka czerwona, żółta, pomarańczowa- 6 łyżek
oleju rzepakowego- 2 łyżki
sosu sojowego- 2 łyżki
sosu sojowego słodkiego- 1 łyżka marynaty tajskiej-
chili przyprawa- 1 łyżka
octu ryżowego 3%- 1 łyżka
mioduWYKONANIE:- do rozgrzanego woka wlej
olej, jak się rozgrzeje dodaj pokrojone w długie paseczki warzywa w następującej kolejności:-
cebula i
czosnek, czas smażenia: 3 minuty- następnie
paprykę, czas smażenia: 4-5 minut- na samym końcu
cukinię: 3 minuty- dodaj sosy i
przyprawy, duś energicznie mieszając 1-2 minuty- podawaj z
makaronem chińskim lub
ryżemSmacznego!