Na jesienne, zimowe wieczory.Albo niedzielny-jak w moim przypadku- aromatyczny obiadekSkładniki:3-4-porcje~30-40g wołowiny~średnia marchew~3-4 ząbki czosnku~średni pęczek szparagów~3 łyżki oleju rzepakowego~3/4 papryczki chili~sok z połowy limonki~3 łyżki sosu sojowego~łyżka miodu~pieprzWykonanie:Na rozgrzanej łyżce oleju podsmażamy wołowinę pokrojoną w paskizdejmujemy mięsko z woka (najlepiej woka), zlewamy utworzony sos.Wrzucamy pokrojone w paski marchew, czosnek oraz szparagi(szparagi obieramy i odłamujemy zdrewniałą część, kroimy w pół i na dowolne kawałki)główki pare minutek później.Gdy warzywa zmiękną dodajemy mięso, podlewamy sosem oraz dorzucamy pozostałe składniki.dusimy jeszcze chwilkę.Posypujemy natką pietruszki.Możemy podawać z ryżem