ßßß Cookit - przepis na Wolowina po chinsku

Wolowina po chinsku

nazwa

Wykonanie

Czas przygotowania: 45 min.
Kolorowe i aromatyczne danie :)
Składniki
200 g mięsa wołowego
100 g makaronu błyskawicznego
po kawałku papryki czerwonej i pomarańczowej
1/2 małej cukinii
1/2 marchewki
1 dymka
garść grzybów mun
marynata:
3 łyżki sosu teryiaki
2 łyżki octu ryżowego
1 łyżka sosu chili-czosnkowego
1 łyżka przyprawy do kuchni chińskiej
Sposób przygotowania
Dymkę posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Lekko zmrożone mięso pokroić na bardzo cienkie plasterki. Wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki.
Warzywa i grzyby pokroić w zapałkę. Dymkę posiekać.
Mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć z patelni. Podsmażyć warzywa, dodać mięso. Wymieszać i smażyć jeszcze 5 minut.
Makaron zalać wrzątkiem, a kiedy zmięknie odcedzić. Wyłożyć na talerz razem z warzywami. Posypać dymką.
Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/wolowina_po_chinsku.htm