Wykonanie
Czas przygotowania: 45 min.Kolorowe i aromatyczne danie :)Składniki200 g
mięsa wołowego100 g
makaronu błyskawicznegopo kawałku
papryki czerwonej i pomarańczowej1/2 małej
cukinii1/2
marchewki1
dymkagarść
grzybów munmarynata:3 łyżki sosu teryiaki2 łyżki
octu ryżowego1 łyżka sosu
chili-
czosnkowego1 łyżka
przyprawy do kuchni chińskiejSposób przygotowania
Dymkę posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Lekko zmrożone
mięso pokroić na bardzo cienkie plasterki. Wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki.Warzywa i
grzyby pokroić w zapałkę.
Dymkę posiekać.
Mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć z patelni. Podsmażyć warzywa, dodać
mięso. Wymieszać i smażyć jeszcze 5 minut.
Makaron zalać wrzątkiem, a kiedy zmięknie odcedzić. Wyłożyć na talerz razem z warzywami. Posypać
dymką.Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL