Wykonanie
Zachęcam Was dzisiaj do przygotowania pysznej
ryby -
dorsza atlantyckiego, w subtelnym sosie z
kaparami. Przepyszne połączenie.
Składniki:-
dorsz atlantycki - filety- słoiczek
kaparów-
masło-
oliwa z oliwek wysokiej jakości- gałązki świeżej
bazyliiNaczynie żaroodporne smarujemy
masłem i
oliwą, układamy
filety dorsza, oprószamy
solą morską, układamy posiekaną
bazylię, i garść
kaparów, zalewamy 2 łyżkami zalewy z
kaparów, ponownie układamy filety,
bazylię i
kapary. Podlewamy zalewą z
kaparów. Pieczemy 30 minut, pierwsze 20 minut pod przykryciem, ostatnie 10 minut bez przykrycia.Pyszne połączenie!Porcja mniej niż 300kcal.
Rybę podałam z surówką, która też niebawem na blogu ;-)Pozdrawiam cieplutko!