ßßß Cookit - przepis na Pizza Margherita

Pizza Margherita

nazwa

Wykonanie

Klasyczna pizza Margherita według przepisu Georga
Składniki:
3-4 łyżki pomidorowego sosu do pizzy
1 łyżka kaparów
12 przepołowionych pomidorków koktajlowych
50 g mozzarelli pokrojonej (rozdartej) w luźne kawałki
6 - 9 listków bazylii
2 łyżki oliwy z oliwek
Pomidorki koktajlowe przepoło wione, rozłożone na blasze z papierem do pieczenia, polane oliwą z oliwek, posolone solą morską, piec w temp. 120 ° C przez 25 min.
Na rozwałkowane ciasto na pizzę rozsmarować sos pomidorowy, zostawiając wolny 1 cm od brzegu. Ułożyć podpieczone pomidorki koktajlowe, posypać kaparami, posmarować brzegi oliwą z oliwek.
Piec w dobrze rozgrzanym piekarniki do temperatury 250 ° C przez ok 5 min.
Po wyciągnięciu z pieca brzegi pizzy posmarować oliwa z oliwek, posypać mozzarellą, rozłożyć listki bazylii.
Smacznego :)
Źródło przepisu: MasterChef Australia
Źródło:http://kuchniabetti.blogspot.com/2013/09/pizza-margherita.html