Klasyczna pizza Margherita według przepisu GeorgaSkładniki:3-4 łyżki pomidorowego sosu do pizzy1 łyżka kaparów12 przepołowionych pomidorków koktajlowych50 g mozzarelli pokrojonej (rozdartej) w luźne kawałki6 - 9 listków bazylii2 łyżki oliwy z oliwekPomidorki koktajlowe przepoło wione, rozłożone na blasze z papierem do pieczenia, polane oliwą z oliwek, posolone solą morską, piec w temp. 120 ° C przez 25 min.Na rozwałkowane ciasto na pizzę rozsmarować sos pomidorowy, zostawiając wolny 1 cm od brzegu. Ułożyć podpieczone pomidorki koktajlowe, posypać kaparami, posmarować brzegi oliwą z oliwek.Piec w dobrze rozgrzanym piekarniki do temperatury 250 ° C przez ok 5 min.Po wyciągnięciu z pieca brzegi pizzy posmarować oliwa z oliwek, posypać mozzarellą, rozłożyć listki bazylii.Smacznego :)Źródło przepisu: MasterChef Australia