Składniki:- 1 szt cebuli pokrojona w cienkie ćwiartki- 2 marchewki starte na tarce- papryka żółta- papryka czerwona- mała cukinia pokrojona w słupki- kawałek pora- 2 łyżki oleju słonecznikowego- 2 łyżki octu winnego lub ryżowego- łyżka miodu- 2 łyżki sosu sojowego- 2 ząbki czosnku przeciśniętego- zielone chili- sok z 1/4 limonki- 2 łyżeczki mąkikukurydzanej do zagęszczeniaWarzywa pokroić na kawałki tej samej wielkości i długości. W misce zmieszać składniki sosu, następnie rozgrzewamy woka, na oleju smażymy warzywa, najpierw te twarde, smażymy około 3 minuty, potem te miękkie (około 10 minut). Dodać sos i szybko doprowadzić do wrzenia. Dokładnie wymieszać, aż warzywa połączą się z sosem. Zagęszczamy mąką.Pyszne!Szczerze polecamWarzywa możecie podać z makaronem ryżowym podawanym ze świeżą kolendrą ;-)Pozdrawiam cieplutko!!!AKCJA KULINARNA: