Wykonanie
Stir-Fry z
kurczakiem,
papryką,
cukinią i
pieczarkamiUwielbiam stir-fry za pełnię smaków i aromatów oraz ekspresowe wykonanie, to świetna propozycja na obiad w tygodniu czy kolacje ze znajomymi, efekt jest zawsze znakomity!
na 6 porcji przygotuj:1 podwójną
pierś z kurczaka1 średnią
cukinię1
czerwoną paprykę10
pieczarek1
por2 ząbki
czosnkulimonkasos teriyakisos słodki
chilliciemny
sos sojowyolej słonecznikowy2 opakowania chińskiego
makaron jajecznegoWszystko drobno kroimy i smażymy partiami w bardzo wysokiej temperaturze, polewając po trochę każdym sosem do smaku wedle uznania. Najpierw smażymy
mięso polewamy stołową łyżką
sosu sojowego, 3 łyżkami słodkiego sosu
chilli i 3 łyżkami sosu teriyake, usmażonego
kurczaka wrzucamy do dużego naczynia (muszą się w nim zmieścić wszystkie składniki)
potem na tą samą patelnię/wok wrzucamy
czosnek,
paprykę,
por dodajemy sosy i po usmażeniu dodajemy do
mięsa, analogicznie postępujemy z
cukinią i
pieczarkami. Gotujemy
makaron wg przepisu na opakowaniu i gotowy wrzucamy do wszystkich składników, wszystko mieszamy. Skrapiamy
sokiem z limonki i dodajemy po 3 łyżki sosu
chilli i teriyake i 1 łyżkę
sosu sojowego, mieszamy i gotowe. Smacznego!