Pyszna, krucha bułka/ babeczka z soi. Świetnie smakuje z domowymi konfiturami.Składniki:½ szklanki soi1 szklanka mąki kukurydzianej lub zwykłej1 szklanka cukru pudru3//4 szklanki mąki ziemniaczanej1 aromat cytrynowy4 jajka20 dag masła lub margaryny12 gram proszku do pieczeniaszczypta solitłuszcz do formyWykonanie:Ugotować soję w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić. Masło utrzeć na puch i nadal ucierając dodawać po 1 łyżce ostudzonej soi. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru, połączyć z masą sojową, następnie dodać obie mąki, aromat, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i drugą połową cukru pudru. Połączyć delikatnie z masą. Ciasto przełożyć do natłuszczonej keksowej formy . Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Podawać ze świeżym masełkiem lub konfiturą.