Wykonanie
Dziś postanowiłam dać upust swojej dziecięcej fantazji i przygotowałam pyszne, słodkie i baaardzo
czekoladowe cukierki.
![](/Data/Images/tradycyjnakuchnia.blogspot.com\2013_slash_09_slash_cukierki-czekoladowe-domowej-roboty/l/468902665.jpg)
Składniki:10 dag
gorzkiej czekolady10 dag
cukru pudru200 g
miodu10 dag
masładowolna słodka posypkaWykonanie:Wszystkie składniki wkładamy do rondla i na bardzo małym ogniu podgrzewamy 10 minut. Stale mieszając podgrzewamy do jednolitej kremowej masy.
![](/Data/Images/tradycyjnakuchnia.blogspot.com\2013_slash_09_slash_cukierki-czekoladowe-domowej-roboty/l/2108446320.jpg)
Blachę natłuszczamy i przelewamy na nią gorącą masę.
![](/Data/Images/tradycyjnakuchnia.blogspot.com\2013_slash_09_slash_cukierki-czekoladowe-domowej-roboty/l/-1086760724.jpg)
Studzimy, kroimy i kształtujemy
cukierki, następnie obtaczamy w ozdobnym cukrze i zostawiamy w lodówce do wystygnięcia.