ßßß
Składniki:25 dag mięsa z szynki5 dag wędzonki1 cebula1 marchewka½ szklanki rosołu z kostki1 kieliszek czerwonego wina4 łyżki oliwy2 łyżki przecieru pomidorowego10 dag pieczarek2 łyżki mąki2 ząbki czosnku2 pomidoryNatka pietruszkiSólPieprzGałka muszkatołowaWykonanie:Zmielić mięso, wędzonkę, marchewkę i poddusić na oliwie z czosnkiem i posiekaną cebulą. Dodać drobno pokrojone lub starte pieczarki, pokrojone pomidory (obrane ze skróki) i dusić pod przykryciem około 20 minut. Następnie oprószyć mąką mieszając i podrumienić. Wlać wino, rosół, przecier i gotować na bardzo wolnym ogniu około godziny. Przyprawić solą, pieprzem, gałką, posypać natką lub świeżymi ziołami.