Wykonanie
Przedstawiam szybki sposób na słodki i niskokaloryczny przysmak wiosenny- w roli głównej wystąpi
RABARBAR, mający działanie oczyszczające i odtruwające organizm.100 g
rabarbaru to zaledwie 14 kcal.
Składniki:Ø 2 duże łodygi
rabarbaruØ 2 duże
bananyØ 2
jabłkaØ 1 łyżka
mioduØ 1 łyżka budyniu
cytrynowegoØ Kora
cynamonuWykonanie:
Rabarbar obrać, pokroić na kawałki i ugotować z wodzie z
miodem i
cynamonem. Podać pokrojone
jabłka i
banany, ugotować do miękkości i wlać
budyń rozrobiony w odrobinie
wody. Wyjąć korę
cynamonową,
owoce podusić widelcem i przelać krem do salaterek. Polecam również jako nadzienie do naleśników, lecz bez budyniu z dodatkiem
galaretki.