ßßß Cookit - przepis na Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

nazwa

Wykonanie

Smaczna i szybka przystawka- smakująca na ciepło i na zimno. Prosty przepis dla leniwych.
Składniki:
5 dużych pieczarek
cebula
15 dag mielonego mięsa
2 łyżki masła
sól, pieprz
ser żółty
Wykonanie:
Odcinamy trzonki z pieczarek i drobno je siekamy. Kroimy cebulę w drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem, następnie podsmażamy na masełku. Gotowy farsz nakładamy na pieczarki
Pieczemy w piekarniku przez ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Pod koniec pieczenia dodajemy ser aby stopniał (wystarczy pozostawić w rozgrzanym, ale wyłączonym piekarniku przez ok. 10 minut).
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/02/pieczarki-nadziewane.html