Wykonanie
Na malutką chanderkę ... Tylko warto być bardziej cierpliwym niż ja i pozwolić im wystygnąć ... Wtedy i papilotki się łatwiej zdejmą, i palce nie będą poparzone..
Składniki na 6 sztuk :1
jajko2 pełne łyżki gładkiego
twarożku śmietankowego1 pełna łyżka gęstego
jogurtu1
budyń waniliowy bez
cukru2-3 łyżki
cukru pudru - do smakuDodatkowo:kilka pokruszonych
herbatnikówkawałki
czekoladyPrzygotowanie :
Jajko ucieram z
cukrem pudrem, aż powstanie puszysta masa. Ucierając dodaję porcjami
serek i
jogurt, a gdy masa będzie jednolita i gładka,
budyń waniliowy. Jeszcze chwilę ucieram na najwyższych obrotach. Foremkę do muffinek wykładam papilotkami, nakładam po ok. 2 pełne łyżki masy - powinna się sięgać trochę powyżej 3/4 wysokości. Dorzucam na wierzch pokruszone
herbatniki i
czekoladę. Foremkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. na 40 minut, po czym wyłączam piekarnik i zostawiam serniczki jeszcze na 20 minut.Przepis autorski.