ßßß Cookit - przepis na Krewetki z masłem, czosnkiem i pietruszką

Krewetki z masłem, czosnkiem i pietruszką

nazwa

Wykonanie

Chyba najprostszy na świecie sposób na pyszne krewetki - kilka składników zaledwie, a smak... ech, wspaniały :) Zjedliśmy je z kapustą pekińską duszoną z sosem sojowym.
Składniki :
200 g. białych krewetek (kupiłam oczyszczone, mrożone)
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
sól
Przygotowanie :
Krewetki po rozmrożeniu na chwilę przekładam na talerz wyłożony papierem, by je osuszyć. Na patelni rozgrzewam masło, dokładam posiekany drobno czosnek i smażę go przez pół minuty. Dodaję krewetki i lekko potrząsając patelnią smażę je do 5 minut, starając się je przewracać w trakcie. Następnie dodaję posiekaną natkę pietruszki, skrapiam je sokiem z cytryny i jeszcze chwilę smażę. Na koniec oprószam solą. Podaję z bagietką.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2015/08/krewetki-z-masem-czosnkiem-i-pietruszka.html